Om os    |    Butikssalg    |    Selvpluk    |    Kørselsvejledning    |    Forside

Åbningstider

Klik på "Forside"

Tlf. nr.: 86 97 46 41

Selvpluk

.............................................................................................................................................

For aktuelle oplysninger klik på "Forside"

Hvert år (fra slutningen af september til  1. november) er der selvpluk i en række meget populære æblesorter som har en lang holdbarhed. Der kan plukkes Elstar, Jonagold, Cox Orange, Aroma, Ingrid Marie Topaz og B. de Bosskop.  

Til selvpluk medbringer du selv emballage, som du plukker direkte i. Herved undgås at frugten stødes ved yderligere håndtering.

Opbevaring:

Æbler opbevares bedst udendørs og ved en konstant temperatur.F.eks. i en flamingokasse på nordsiden af huset. En let tildækning beskytter mod frost. 

Betaling:

Kontant, evt. check, men ikke VISA eller andre kreditkort.

Selvpluksorter

.............................................................................................................................................

Der er altid nedenstående sorter, som du kan plukke:

Rød Ingrid Marie:

Plukkes fra de sidste dage i september til sidste uge af oktober. Holdbarhed til i januar.

Rød Ingrid Marie er et middelstort, rundt æble med saftigt frugtkød. Smagen er mild og syrlig-sød, og det har en fin aroma. Velegnet til madlavning. Spises i oktober, november, december og januar.

Plukkes fra de sidste dage i september til ca. 1. november. Holdbarhed til i februar.

Et middelstort, rundt æble med et højt C-vitamin indhold. Elstar findes i varierende røde farver fra gul med røde striber til næsten fuldstændigt rød. Æblerne har fast og saftigt frugtkød med en frisk, syrlig smag. Et fint spiseæble og meget anvendeligt til madlavning. Spises fra oktober til februar.

Elstar:

Jonagold:

Topaz:

Plukkes fra starten af oktober til ca. 1. november. Holdbarhed til i marts.

Et middelstort æble med gul / grøn bundfarve og en rød kind. Frugtkødet er fast med en frisk syrlig / sød smag og kraftig aroma. Meget fint spiseæble, der også er velegnet til madlavning.

Plukkes fra starten af oktober til ca. november. Holdbarhed til marts / april.

Middelstort æble,  Farven er gulgrøn med varierende røde striber. Frugten er fast, saftig og har en frisk syrlig smag. Meget fint spiseæble, der får en sødlig smag under lagringen. Spises fra midten af december til april. Et rigtigt godt "gemmeæble".

Belle de Boskoop:

Det traditionelle danske madæble plukkes fra begyndelsen af oktober.

Cox Orange:

Det traditionelle danske spiseæble plukkes fra slutningen af september.

Disse sorter er alle gode spise- og madæbler, som kan anvendes i perioden oktober til marts.

Copyright Søby Frugtplantage | Borupvej 108, Søby | DK-8543 Hornslet | Tlf. +45 86 97 46 41